tot zooms!

3 februari 2021 Uit Door koorkwadrant
  • februari 2021

Waar  denkt men zoal aan bij een vrouwen gospelkoor? Vrouwelijke koorleden, een dirigent, zingen, evangelische liederen, gezelligheid, optredens.

Juist, en voor dat alles zijn we op de juiste plek als lid van Kwadrant.

Samen vormen we een gezellige groep vrouwen en staan onder leiding van een enthousiaste dirigent. We willen graag betekenisvolle liederen zingen om [na oefening] dit [saamhorig] aan de wereld te laten horen. Alles bij elkaar genomen is dat toch wat we willen!

Maar……nu dan?….

Bij elkaar komen is op dit moment niet mogelijk. En met elkaar zingen kan en mag al helemaal niet.

De meeste koorleden zien we zo af en toe op ons computerscherm. Met een volle theepot naast me in ons “kantoortje” maak ik het me zo gezellig mogelijk tijdens de Zoom-sessies. Geniet van alle koppies die te zien zijn. Met keukens, slaap- en woonkamers op de achtergrond en kijk mee met een mini rondleiding in een nieuw huis .

En dan, voor de eerste keer, is onze dirigent ook van de partij. Met een prachtig mooi lied dat hij introduceert en ons bemoedigend toe spreekt dat het instuderen van deze song wel wat tijd zal vergen. Hij geeft ons meteen ook wat praktische tips. Na nog wat heen en weer gezoom en gezwaai met de belofte dit over een paar weken te herhalen is de ontmoeting alweer voorbij.

Gelukkig kregen we al snel daarna het nieuwe lied toegestuurd. En wow, wat een mooi nummer. Blessings, oftewel Verborgen Zegeningen. Het ‘zingt’ al regelmatig in mijn hoofd ook al ken ik de woorden nog niet helemaal goed. Dat komt wel, daar ben ik van overtuigd. Dagelijks neem ik me voor om het te oefenen en hoop op een zangmaatje om het een keer samen mee te kunnen zingen.

Maar wat nu als we voorlopig niet bij elkaar kunnen en mogen komen om het gezamenlijk in te studeren? En wat nu als we geen gelegenheid krijgen om het aan anderen te laten horen? Vooralsnog ga ik er vanuit dat die tijd wel weer komt, maar toch, als het niet zo is; wat dan?

Dan nóg zullen we ons gezegend weten. Door dit lied heen. En er blijven altijd nog tienduizend redenen over om dankbaar voor te zijn. We raken elkaar niet kwijt. Want Hij heeft ons via duizend wegen bij elkaar gebracht.

Ondertussen blijven we gewoon zoomen met elkaar en natuurlijk ook zingen. In ons hart, op de fiets, voor de buis. In de auto onderweg en de badkamer thuis.

Ik wens iedereen heel erg veel zangplezier en graag tot zooms.

-MB-