Kwadrant en sociale afstand

3 februari 2021 Uit Door koorkwadrant
  • voorjaar 2020

We waren gewend om elke maandagavond samen te repeteren, om elkaar te ontmoeten en lekker te zingen samen.
Beginnen met even bijpraten, gebedspunten delen en starten met gebed. Elkaar opdragen aan de Heer en Hem vragen om een goede avond. En dan: Zingen! Klaas enthousiast achter de piano, wat heeft hij nu weer voor ons bedacht de afgelopen week? Weer een nieuwe begeleidingsband? Weer een nieuw lied? Heerlijk om te oefenen op een nieuwe partij en er dan na een half uur achterkomen dat het al heel mooi begint te klinken. Een uitdaging om zo’n lied mooi neer te zetten en daar steeds weer in te verbeteren. En we vinden het fijn om ons voor te bereiden op een naderende uitvoering. Wat hadden we graag afgelopen Paasochentend mee willen werken aan de dienst in Het Lichtpunt in Doetinchem! We hadden er mooie liederen voor uitgezocht en keken er naar uit.

Maar alles is anders.
Geen repetities, geen uitvoeringen en we zien elkaar eigenlijk niet meer. Gelukkig hebben we de groepsapp waarmee we toch onderling contact met elkaar houden. Het is niet anders, persoonlijke afstand: laten we doen wat wij kunnen om te voorkomen dat de zorg het niet meer aan kan! Maar we doen ons best om met elkaar verbonden te blijven om de manieren waarop het wél kan.

Mét God!
We weten dat we in Gods hand zijn en dat niets buiten Hem omgaat. Op de app bemoedigen we elkaar geregeld en vragen we soms om voor iemand te bidden, voor sommige koorleden is dit een heel zorgelijke en verdrietige tijd. HOU VOL! God laat ons niet los, Hij is voor ons, naast ons en altijd om ons heen.
We wensen je toe dat jij dit ook ervaart in jouw leven. God laat niet los.
Groeten van Kwadrant

-CW-